punjenje mobitela preko noci
Savjeti i trikovi

Držite mobitel na ovim mjestima? Nakon ovoga više nećete

Na vrućim mjestima

Visoke temperature štetne su za elektroniku. Ne preporuča se da ostavite svoj telefon u automobilu ili na plaži gdje je izložen suncu ili nekom izvoru topline.

Na hladnim mjestima

Ako je vani hladno i temperatura pada ispod nule, vodite računa o svom telefonu i ne ostavljajte ga dugo negdje vani ili u automobilu. Razlika u temperaturi vrlo je štetna za uređaje jer dolazi do kondenzacije kada ga vratite na toplo mjesto, a to može dovesti do kvara.

Na punjaču

Ne, punjenje telefona ne šteti vašem zdravlju direktno,  ali bolje je da ne punite mobitel preko noći jer to može skratiti vijek baterije.

Pod jastukom

Ne držite telefon pod jastukom. Ako vam noću često dolaze obavijesti, a zaslon zasvijetli to negativno utječe na proizvodnju melatonina i dovodi do problema sa spavanjem.

U stražnjem džepu

Premda je vrlo udobno i dosta ljudi to čini, nositi telefon u stražnjem džepu hlača nije preporučljivo jer telefoni imaju zaslone osjetljive na dodir pa vrlo lako mogu nazvati broj za hitne slučajeve, a da niste svjesni. Čak 30 posto hitnih poziva su slučajni. Ako često osjećate bol u trbuhu i nogama to može biti posljedica nošenja telefona u džepu. Možete ga lako zaboraviti i slomiti ili izgubiti.

Odgovori