glavni kolodvor i google maps
Aplikacije

Google Maps od sada pruža uvid u raspored vlakova u Hrvatskoj

Google Maps je jedna od najpopularnijih Googleovih aplikacija, ali i najpopularnija aplikacija za pregled karti i navigaciju. Aplikaciju koristi više od milijardu ljudi na svijetu, čime zasigurno spada i među najpopularnije aplikacije na svijetu.

Svoju popularnost može zahvaliti širokom rasponu mogućnosti, koji iz mjeseca u mjesec sve više raste.

Google karte odavno nisu više samo karte, već su postale multifunkcionalna aplikacija koja vas uz navođenje upozorava i gdje je gust promet, gdje su nesreće, gdje dolazi do zastoja, te i mnoštvo ostalih korisnih infomacija.

Google je u suradnji s HŽ Putničkim prijevozom proširio raspon svojih mogućnosti dodavši  informacije o putovanjima vlakom na području Hrvatske.

“Prisutnost HŽ Putničkog prijevoza na Google Mapsima omogućuje bolju vidljivost i veći doseg prema potencijalnim putnicima koji su korisnici te platforme, a koji za svoje planirano putovanje nisu nužno razmatrali mogućnost putovanja vlakom. Uz to, usluga Google Transit nudi mogućnost ažuriranja servisnih informacija u realnom vremenu, što je osobito važno radi informiranja putnika u slučaju izvanrednih događaja koji uzrokuju kašnjenja, što planiramo uvesti u što skorijem roku”,  izjavio je Marko Knežević, šef Službe za infrastrukturne servise, podršku logistici i izvršenju prijevoza HŽ Putničkog prijevoza.

Kako bi vidjeli informacije o polasku vlakova, otiđite na Google Maps, upišite mjesto polaska i odredišta te izaberite ikonu koja označava vrstu prijevoza, a Google će vam ponuditi vozni red vlakova.

Odgovori